• Tisztelt Szülő!


    A Nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény lehetővé teszi a szülők számára, hogy az állami iskolákban előírt és a kötelező tanórai foglalkozások részét képező etika óra helyett, az egyházi jogi személy által szervezett hit- és erkölcstan órát válasszák gyermeküknek. Az iskola köteles egy találkozót megszervezni az érintett egyházak és a szülők bevonásával, ahol az egyházak lehetőséget kapnak a bemutatkozásra, a szülők pedig feltehetik kérdéseiket a témával kapcsolatban. Ezek után a szülőnek nyilatkoznia kell, hogy gyermeke a következő tanévben az iskola által szervezett etika órán, vagy az egyház által szervezett hit- és erkölcstan órán fog- e részt venni. Ha nem nyilatkozik, akkor a gyermek etika órára fog járni.


    A Törökkoppányi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 2019. március 13-án 15:30-kor szervezi meg az egyházakkal való találkozást etika/hit- és erkölcstanoktatás témakörében. 


    A találkozóra szeretettel meghívom Önt, hiszen gyermekének a 2019/2020-as tanévben is az etika/hit- és erkölcstan tantárgy a kötelező tanórai foglalkozások részét fogja képezni.