• Hírek

  Szeretettel várjuk a szülőket 2023. március 7-én kedden, 15:30-kor az iskola biológia termében az éves hit-és erkölcstan tájékoztató napra!

  Bővebben

  BAI_Szuloi-tajekoztato_2022Letöltés

  Bővebben

  Tisztelt Szülők! A 2019/20-as tanévre az általános iskolai beiratkozás a leendő elsősök részére 2019. április 11-12. (csütörtök-péntek) lesz. (csütörtökön 8.00-18.00, pénteken 8.00-17.00) Az erre vonatkozó Közleményt itt olvashatják. A beiratkozás kétféle módon is történhet: személyesenonline módon E-ügyintézéssel a Kréta felületen 1.  Személyes beiratkozás Kérjük, a beíratáskor az itt felsoroltakat szíveskedjenek magukkal hozni: a gyermek nevére kiállított személyi azonosítót és lakcímet igazoló hatósági igazolványt (lakcímkártya),a gyermek születési anyakönyvi kivonatát,a gyermek TAJ kártyáját, oktatási azonosítójának számát, ha van adószámát,a szülő személyi azonosító és lakcímet igazoló hatósági igazolványát,az iskolába lépéshez szükséges fejlettség elérését tanúsító igazolást: (óvodai szakvélemény vagy nevelési tanácsadás keretében végzett iskolaérettségi vizsgálat eredménye),sajátos nevelési igényű gyermekek esetében a Szakértői Bizottság szakértői véleményét,hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek esetén az erről szóló hatósági igazolást,gyermekvédelmi támogatásról szóló hatósági igazolást,nyilatkozatot a közös szülői felügyeleti jog gyakorlásáról (2014. március 15-től [...]

  Bővebben

  Tisztelt Szülő! A Nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény lehetővé teszi a szülők számára, hogy az állami iskolákban előírt és a kötelező tanórai foglalkozások részét képező etika óra helyett, az egyházi jogi személy által szervezett hit- és erkölcstan órát válasszák gyermeküknek. Az iskola köteles egy találkozót megszervezni az érintett egyházak és a szülők bevonásával, ahol az egyházak lehetőséget kapnak a bemutatkozásra, a szülők pedig feltehetik kérdéseiket a témával kapcsolatban. Ezek után a szülőnek nyilatkoznia kell, hogy gyermeke a következő tanévben az iskola által szervezett etika órán, vagy az egyház által szervezett hit- és erkölcstan órán fog- e részt venni. Ha nem nyilatkozik, akkor a gyermek etika órára fog járni. A Törökkoppányi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 2019. március 13-án 15:30-kor szervezi meg az egyházakkal való találkozást etika/hit- és erkölcstanoktatás témakörében.  A találkozóra szeretettel meghívom Önt, hiszen gyermekének a 2019/2020-as tanévben is az etika/hit- és erkölcstan tantárgy a kötelező tanórai foglalkozások részét fogja képezni.

  Bővebben

  Köszöntünk megújult honlapunkon!

  Bővebben