• A kormány mai rendelkezései alapján az iskolák március 8-tól április 7-ig átállnak digitális oktatásra. Részletes tájékoztatást még nem kaptunk, de néhány dolog már tisztázódott.

  1. A diákétkeztetés a szokásos formában folytatódik. Az önkormányzatok biztosítják a kiszállítást és a kiosztást. A kiosztás módjáról értesíteni fogják az érintetteket.  Az ételt eldobható, egyszer használatos edényben fogják megkapni a gyerekek. Étkezéssel kapcsolatos probléma, kérés esetén keressék a Törökkoppány Község Önkormányzatánál Bertáné Györki Veronikát!
  2. A digitális oktatáshoz korlátozott számban tabletet tudunk biztosítani. Az eszközöket a szülő veheti át átadás-átvételi jegyzőkönyv kitöltésével. A szülőnek vállalni kell, hogy az eszköz rendeltetésszerű használatát és az eszközben okozott kár megtérítését.
  3. Akinél nem megoldott az internet ellátottság, ott természetesen a tavalyi gyakorlat szerint postai úton küldjük a gyerekeknek a tananyagot.
  4. Mivel az iskola márciusban digitális oktatásban vesz részt, a gyerekek erre a hónapra nem kapnak bérletet. Kiscsoportos foglalkozások megtartására sincs lehetőség, így kérjük a szülőket, hogy fokozottan felügyeljék a gyerekek haladását, segítsék a feladatmegoldásokat. Az intézmény próbál minél több online órát tartani, ezzel is segítve a tananyag hatékony elsajátítását. Ennek részleteit holnap beszéljük meg.
  5. A Kréta kötelező használata mellett továbbra is a Google Classroom alkalmazást fogjuk használni. A tavalyi gyakorlattól eltérően idén minden tantárgy egy-egy külön kurzus lesz. Így mindenki számára átláthatóbb lesz a felület.
  6. Március 5-én a gyerekek a 12:30-as busszal mennek haza, hogy a hétfői kezdéshez kapcsolódó feladatainkat meg tudjuk beszélni!

  Segítő együttműködésüket köszönjük!