• Tisztelt Szülő!

    Gyermeke 2019. május 22-én angol nyelvi kompetenciamérésen vesz részt a tanórai foglalkozások ideje alatt. Az Oktatási Hivatal minden 6. és 8. osztályos gyermek számára megszervezi az idegen nyelvi mérést, melyen a részvétel kötelező (kivéve, aki fel van mentve). A mérés időtartama 2 x 30 perc, melynek tartalma a hallott és az olvasott szöveg értésére irányul. A feladatok megoldásához csak tollra van szükség! A 6. osztályosok mérése 8:10-tól 9:40-ig, a 8. osztályosok 10:00-tól 11:30-ig tart. A teszteket helyben javítjuk az Oktatási Hivatal által kiadott javítókulcs alapján, majd rögzítjük az erre a célra létrehozott elektronikus felületen. Az eredményekről a honlapunkon fognak értesülni.

    2019. május 29-én (szerda) országos kompetenciamérésen vesz részt a tanórai foglalkozások helyett. A kompetenciamérés célja a 6. és 8. évfolyamos tanulók matematikai és szövegértési eszköztudásának mérése, amely elsősorban nem az iskolai tanterv konkrét megvalósulását méri, hanem a tanulóknak azt a képességét, hogy a tanultakat hogyan tudják alkalmazni valódi problémák, helyzetek megoldásában. A mérésre minden tanulónál legyen toll, vonalzó és számológép!

    A felmérés része a Tanulói kérdőív, amely háttér információkat tartalmaz és az objektív méréshez nélkülözhetetlen. Kérem, hogy gyermekével együtt töltse ki és a felmérés vagy a felmérés utáni napon küldje vissza! A kitöltés önkéntes, de kérem Önt, hogy töltse ki és küldje vissza! A tanulói kérdőíveket a tesztfüzetekkel együtt továbbítjuk az Oktatási Hivatalnak.

    A mérés napján gyermeke Névjegykártyát kap, melyen szerepel a mérési azonosítója. A mérési azonosító segítségével tudja megtekinteni gyermeke mérésben elért eredményéről készülő egyéni jelentést 2020. márciusától a www.kir.hu/ofmfit honlapon a Tanulói jelentés menüpont alatt. A névjegykártyát ne küldje vissza!

    Kérem, hogy gyermekét csak betegség miatt fogja otthon!